Musik till begravningen

Att planera en begravning kan vara riktigt krävande och ta mycket energi. Särskilt valet av musik kan vara knepigt då det vanligtvis är flera låtar som man ska välja. De ska dessutom spegla den avlidnes personlighet och det kan ofta bli ett svårt val. Men genom att ta hjälp av begravningsbyrån och fundera på vad personen gillade för musik så kan uppgiften bli lite lättare.

Ta hjälp av begravningsbyrån

Oavsett vilken musik ni väljer till begravningen så kommer ni behöva stämma av med begravningsbyrån hur många låtar ni kan ha med i programmet och på vilken plats. På den familjära begravningsbyrån Stockholm får ni hjälp med allt som har med begravningen att göra, inklusive musiken. De kan rekommendera låtar och förklara om era önskemål är genomförbara. Oftast kan ni välja mellan att musiken spelas upp på skiva genom högtalare eller på orgeln som finns i kyrkan. Om ni väljer begravningsbyrån i Stockholm så kommer ni med säkerhet att få all hjälp ni behöver.

Låtval

Musiken är otroligt viktig på en begravning, inte minst för att hedra och minnas personligheten hos den man förlorat. Men musik är även läkande för själen och kan vara en stor tröst för många av gästerna. Börja med att fundera på vad person gillade för typ av musik och ta gärna med någon låt som hen gillade. Du kan även välja låtar av den genre som personen tyckte om och fokusera på texten i musiken. Ofta vill man förmedla en känsla med låtvalen, vilket kan vara lättare med ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial