De mest streamade artisterna i världen

Tack vare Spotify och andra musikstreamingtjänster kan vi lyssna på musik när och hur vi vill. Det har gjort att artisterna aldrig har varit så lyssnade på som de är just nu. I denna artikel kommer du att få några exempel på några av de mest streamade artisterna över hela världen.

Ed Sheeran

Ed Sheeran är en brittisk artist och låtskrivare som föddes år 1990. Han slog igenom år 2011 med låten the A-team och har sedan dess varit en av de mest strömmade artisterna över hela världen. I skrivande stund har han hela 83 miljoner lyssnare på musiktjänsten Spotify.

Dua Lipa

En annan engelsk artist som nått stora framgångar de senaste åren är Dua Lipa. Hon föddes år 1995 och slog igenom år 2015 med låten be the one och sedan dess har Dua Lipa fortsatt att leverera musik som lockar många lyssningar.

The Weeknd

The weeknd, eller Abel Makkonen Tesfaye som är hans riktiga namn, är en kanadensisk artist och producent. Han föddes år 1990 och slog igenom för de stora massorna år 2015 med låten Can’t feel my face. Sedan dess har artisten bjudit på många hits och är en av de mest streamade artisterna just nu.

Justin Bieber

En annan populär artist från Kanada är Justin Bieber. Han föddes år 1994 och slog igenom i ung ålder. En av hans första, och största hits är låten Baby. Men på senare år har han lämnat popen bakom sig och släpper främst musik inom R&B och house.

Imagine dragons

Sist men inte minst har vi inte en soloartist, utan ett helt band. Bandet Imagine dragons är ett amerikanskt pop rock band som bildades år 2008. Deras medlemmar heter Dan Reynolds, Ben Mckee, Wayne Sermon och Daniel Platzman. År 2011 slog bandet igenom för de stora massorna med låten It’s time och sedan dess har de vuxit sig allt större och är idag en av de mest spelade artisterna på Spotify.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial