Skapa den rätta stämningen med musiken

När det är dags för fest så är det många saker som ska förberedas. En babyshower är ju ändå en tillställning som är värd att slå på stort. Allting från vad man ska äta till vilka lekar man ska ha ska planeras, och man får inte glömma bort att lite bakgrundsmusik är toppen för att sätta prägel på eventet. Men vilken musik ska man välja? Det är oftast vuxna som träffas och firar en babyshower, även om barn kan vara med. Så att sätta på en skiva med barnlåtar kanske inte är det optimala. I det här inlägget kommer lite tips på hur man ska tänka vid valet av musik på babyshowern.

Lugnt och harmoniskt

Tänk dig att det ska vara en trevlig tillställning med lite skön bakgrundsmusik. Hitta dekoration på https://partytajm.se/sv/869-babyshower och passande spellistor på Spotify. Vill man så kan man sätta ihop en egen spellista, men tänk på att det kanske är lite väl mycket jobb. Det är ju ändå många andra saker som är viktigare och spellistor finns att hitta online. Om man väljer att gå på ett spår som är lugnt och harmoniskt så är det viktigt att man inte drar ner på tempot för mycket. Man vill ju inte att gästerna ska sitta och somna.

Glada toner

Om man spelar glad musik i bakgrunden kan det göra att även gästerna blir på lite bättre humör. Sätt på en spellista med musik som får gästerna att vilja gunga med i takten. Ingen vill väl sitta och lyssna på deppig musik oavsett var man befinner sig? Åtminstone inte är man är på fest. Tänk på att det som du upplever som glad musik kanske upplevs som irriterande för någon annan. Det kan därför vara bra om man har variation i sin spellista. Lyssna igenom den några gånger dagarna innan babyshowern så att du vet vilka som funkar bättre eller sämre.

Rätt volym

Man vill inte att musiken ska ta över hela festen, i alla fall inte när det är en babyshower. Det är därför viktigt att man tänker på volymen och inte har varken för lågt eller för högt. Man ska kunna föra en konversation med de andra gästerna utan att störas av musiken samtidigt som den inte får vara på för låg volym eftersom då kan det uppfattas som ett störande ljud i bakgrunden. Efterhand som gästerna trillar in kan man behöva reglera musiken, både vad gäller volym och genre. Har du en vän som hjälper dig att anordna festen så kan det vara klokt att tillsammans med den köra lite avstämningar under tillställningen för att se att man har en passande volym på musiken i bakgrunden. Om man har mycket annat att stå i kanske man till och med kan be sin vän sköta musiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial