50-tal – musik och kläder

Många årtionden på 1900-talet förknippas starkt med både en viss stil på musik och på kläder. Under 50-talet blev rock ’n’ roll en stor musikgenre som har inspirerat musikscenen sedan dess. Du känner säkert igen namn som Chuck Berry, Jerry Lee Lewis och såklart Elvis Presley? Under den här tiden blev också ett välklätt mode populärt. Männen gick med fördel klädda i kostym och kvinnorna hade vippiga klänningar.

Vintageklänningar från 50-talet

Bland kvinnor skulle stilen vara feminin under 50-talet. Många klädde sig till exempel i knälånga klänningar eller kjolar med mycket vidd. Klara färger eller mönster så som prickar och rutor var också populärt. Än idag letar många efter en 50-talsklänning till sin garderob. Som tur är finns det många som säljer sådana idag. Gunhild säljer tusen vintage-klänningar som kommer från eller är inspirerade av 30-, 40- och 50-talen. På Tradera kan du också fynda många härliga plagg från bland annat 50-talet.

Manligt mode på 50-talet

Det manliga modet handlade främst om kostymer på 50-talet, men också rockabilly-stilen med skinnjackor, bakåtkammat hår och tajta byxor. Vilken stil man valde hade bland annat med ens musikstil att göra. Föredrar du kostymlooken framför rockabilly-stilen? Satsa på en stilren kostym herr för en fulländad look som passar bra tillsammans med kvinnornas vippiga klänningar. Dessa stilar och plagg är populära än idag och passar lika bra till fest som till maskerad – eller varför inte klä upp dig en helt vanlig vardag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partial